петък, 21 септември 2012 г.

Phyt`s - биокозметика и органик философия

Схващането за Органик продуктите



Да обуздаем силата на природата
В растящия пазар на продукти с органичен произход, всеки трябва да внимава когато види термините” естествен” и „ натурален”, защото все още няма ясно разграничаване или дефиниция. С други думи, що се отнася до етикетите, там може да пише, че козметиката е органик, но дали е така?
Защо все повече хора се ориентират към продукти с естествен или органичен сертификат? Хората се замислят все повече не само за собственото си здраве, но и за здравето на природата и влиянието ни върху него.
Органичните и естествени продукти отговарят на всички изисквания, само ако са направени в хармония едновременно с душевното и телесно здраве. Екипът на PHYT’S винаги е вярвал, че грижата за кожата трябва да идва от природата. Казано простичко, растенията са минали през хиляди години еволюция и са открили най - ефектния начин да защитят себе си от вредните фактори и да поддържат красотата си. Ето защо PHYT’S е прекарал 38 години в развитие и усъвършенстване на тези познания, което е довело да създаването на богата гама продукти, с изключителни свойства, плод на обузданата сила на природата.
Всички продукти на Phyt’s са органични и са сертифицирани с етикета COSMEBIO от Qualite France.
Qualite France, подразделение на Bureau Veritas,  е акредитирана в повече от 40 национални и международни институции и е най- известната сертифицираща агенция в света.
С присъствието си в 80 страни и издаването на сертификати на повече от 80 000 компании в цял свят, тя е лидер в сертифицирането. Нейните изключително стриктни стандарти обхващат цялата продуктова верига, което е е гаранция, че суровите материали могат да се върнат обратно към природните източници, а материалите остават чисти по време на производствения процес, който също се следи и се отчита влиянието му върху околната среда.
Но органичното сертифициране не означава само чисти суровини без пестициди, то проследява целия процес на производство на продукта, гарантира правилно отношение към околната среда и че всички производствени процеси са извършвани спрямо здравните изисквания.
Изисквания на COSMEBIO за издаване на сертификат за органичен произход на козметика:
-          Минимум 95 % от всички съставки трябва да имат естествен произход;
(Естествен продукт =продукт, които идва от природата и е преработен чрез оторизиран процес.
Оторизиран процес= процес, без вредни последици върху околната среда, т.е без процеси с участието на етилов алкохол, сяра или радиация)
-          Максимум 5 % от общия брой съставки трябва да бъде синтетичен ( за да има консервация или консервиращи киселини)
-          Минимум 10% от общия брой съставки трябва да имат органичен произход
-          Минимум 95 % от общия брой съставки трябва да са с растителен произход
Защо наличието на сертификат е толкова важно?
Във време, когато бизнесът не е толкова етичен, ние сме признателни на организации като COSMEBIO France, която зорко съблюдава нашето производство. Изключително важно е за клиентите да могат да разграничат истинските натурални и органични марки козметика.
Продуктите на Phyt’s са органични и се произвеждат от естествени продукти вече повече от 38 години.
Екипът на Phyt’s, никога не е правил лабораторни тестове с  животни, никога не е използвал синтетични материали и винаги се е придържал към високо етичните принципи.
Phyt’s непреклонно защитава ценностите си:
-Етичност
-Отлично качество
- Изисквания на пазара.
Продуктите на Phyt`s можете да откриете в козметичния ни бутик Boudoir Beauty Studio, 
www.boudoirbeautystudio.com,както и да поръчате от нашия он- лайн магазин Spa Expert

Няма коментари:

Публикуване на коментар